Testfase van veilige oversteek LED-OP begint in Assen

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

De gemeente Assen en BAM Infra hebben een innovatieve manier bedacht om fiets- en voetgangersoversteken veiliger te maken. Deze oplossing, genaamd LED-OP, gaat vandaag de testfase in.

Wat is LED-OP?

LED-OP is een systeem dat met behulp van oplichtende haaientanden automobilisten waarschuwt als er voetgangers of fietsers oversteken. De gemeente Assen verwacht dat dit systeem het oversteken veiliger zal maken en in de toekomst ongelukken zal voorkomen.

Testfase

In de komende weken zal BAM testen of het systeem fietsers, voetgangers en automobilisten goed herkent. Ook zal de detectie van voetgangers en fietsers goed afgesteld worden. Het systeem is al geïnstalleerd op het Stationsplein, en de eerste beoordelingen zullen zich daarop richten.

Officiële opening

Als de testfase succesvol is, zal het LED-OP systeem officieel in gebruik genomen worden bij het Stationsplein. Bij deze gelegenheid zullen fietsers en voetgangers een leuk presentje ontvangen.

Het is een spannende tijd voor zowel BAM Infra als de gemeente Assen, die gezamenlijk streven naar een veiligere stadsomgeving voor fietsers en voetgangers.