Nieuwe isolatiesubsidie beschikbaar voor kwetsbare woningeigenaren in Drenthe

3 maanden geleden gepubliceerd

Woningbezitters in Drenthe met een laag inkomen kunnen nu een subsidie aanvragen voor woningisolatie. Deze subsidie, tot een bedrag van €2.500, is beschikbaar voor alle gemeenten in Drenthe.

Voordelen van isolatie

Isoleren maakt een huis comfortabeler om in te wonen, omdat het helpt tegen tocht en kou. Het vermindert ook de CO2-uitstoot en kan de energierekening met 10 tot 30% verlagen. De subsidie kan worden gebruikt voor verschillende soorten isolatiewerkzaamheden, zoals spouwmuur-, gevel- en vloerisolatie. Woningbezitters hoeven zich geen zorgen te maken over de kosten van een ecologisch onderzoek als ze kiezen voor een bedrijf dat gecertificeerd is om natuurvriendelijk te isoleren.

Voorwaarden voor de subsidie

Een van de voorwaarden voor deze subsidie is dat het jaarinkomen van de aanvragers lager moet zijn dan € 34.100. Een andere voorwaarde is dat er een ondertekende offerte van een bij de KVK geregistreerde aannemer moet worden ingediend, met een datum na 1 november 2023. De isolatiewerkzaamheden moeten binnen een jaar na uitbetaling van de subsidie worden uitgevoerd.

Hoe aan te vragen

De uitvoering van de regeling wordt verzorgd door het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). De subsidie kan worden aangevraagd op de website van het SNN en zal binnen acht weken worden beoordeeld.