Jongeren in Assen stemmen op eigen ideeën via Parta-app

27 dagen geleden gepubliceerd

Jongeren tussen de 12 en 27 jaar uit Assen kunnen van 31 maart tot 15 april stemmen op ideeën voor hun stad via de Parta-app. Deze ideeën zijn door de jongeren zelf ingediend en het beschikbare geld wordt op een eerlijke manier verdeeld.

De Parta-app

De Parta-app is beschikbaar in de App- en Playstore. Om te kunnen stemmen, moeten de jongeren een unieke code invullen die ze begin februari per post hebben ontvangen. Mochten ze deze code kwijt zijn, dan kunnen ze contact opnemen via de mail. Tijdens een slotevenement op 19 april wordt bekendgemaakt welke ideeën geld krijgen. De ideeën die geen geld krijgen, worden niet weggegooid. Er wordt samen met andere organisaties gekeken of deze ideeën alsnog gerealiseerd kunnen worden.

Campagne ‘Top idee? Kom ermee!’

Het evenement op 19 april markeert het einde van de campagne ‘Top idee? Kom ermee!’, die begin februari in de gemeente Assen van start ging. De komende drie jaren wordt er jaarlijks maar liefst 100.000 euro beschikbaar gesteld voor de ideeën van jongeren. Of het nu op het gebied van sport, cultuur of ontmoeten is, alle ideeën waren welkom. De afgelopen periode zijn er al veel leuke en uiteenlopende ideeën binnengekomen via de app. Op 1 maart was er een ideeënfestival waar de jongeren hun ideeën presenteerden aan experts, en samen brainstormden ze over hun plannen.