JeugdTheaterFestival keert terug naar Podium Zuidhaege in Assen met een nieuw concept

7 maanden geleden gepubliceerd

Het JeugdTheaterFestival maakt zijn terugkeer naar Podium Zuidhaege in Assen met de 21e editie op zondag 29 oktober. Dit jaar wordt het festival georganiseerd in samenwerking met Jeugdtheater Wildpark uit Eindhoven en belooft een buitengewone ervaring te worden voor jongeren door middel van een interactieve aanpak.

Een volledig nieuw concept

In tegenstelling tot voorgaande edities, die verspreid werden over meerdere dagen, transformeert het JeugdTheaterFestival dit jaar tot een eendaagse evenement. Jongeren krijgen de kans om zich onder te dompelen in de wereld van theater en creativiteit. De dag begint met een reeks inspirerende workshops waarbij jongeren hun artistieke talenten kunnen verkennen en ontwikkelen.

De stem van de jeugd centraal

’s Avonds komen de hoogtepunten van de dag samen in de theatervoorstelling ‘Wij vinden dat het tijd wordt voor iets liefs’. Deze voorstelling gaat over vier jonge mensen die de regels van hun generatie proberen te herschrijven. De jongeren die ‘s middags aan de workshops hebben deelgenomen, krijgen een speciale rol in de openingsscène. Ouders, vrienden en familie zijn ook van harte welkom om de voorstelling bij te wonen.

Zowel met als voor jongeren

Jeugdtheater Wildpark uit Eindhoven is een platform dat bestaat uit een gepassioneerde groep theatermakers. Ze maken professionele voorstellingen, zowel met als voor jongeren en kinderen. Ze laten zich leiden door de rijke innerlijke belevingswereld van jongeren en kinderen en betrekken hen als professionele acteurs in voorstellingen die door het hele land touren.

Deelname en kaartverkoop

Jongeren vanaf 14 jaar kunnen zich aanmelden om kosteloos deel te nemen aan de workshopmiddag en de avondvoorstelling. Geïnteresseerden kunnen online kaartjes kopen om de jonge theaterliefhebbers tijdens de voorstelling te bewonderen.