Herinrichting winkelstraten Assen begint op 6 oktober

7 maanden geleden gepubliceerd

Op 6 oktober start de herinrichting van zes winkelstraten in Assen. Wethouder Bert Jan ten Oever zal het startsein geven. De eerste werkzaamheden beginnen vandaag al, uitgevoerd door Baas B.V. De straten die worden heringericht zijn de Kruisstraat, Marktstraat, Weiersloop, Oude Molenstraat, Oudestraat en het oostelijke deel van de Gedempte Singel.

Meer groen en toegankelijkheid

Het doel van de herinrichting is om meer ruimte te creëren voor groen en water. Er komen plekken om fietsen te stallen, nieuwe verlichting en meer ruimte voor activiteiten en om elkaar te ontmoeten. Het ontwerp voor de winkelstraten is gemaakt door OKRA Landschapsarchitecten, in overleg met ondernemers, eigenaren en bewoners. Het uitgangspunt van het ontwerp is een aantrekkelijke en inclusieve binnenstad.

Planning

De voorbereidingen op de werkzaamheden zijn begin september al begonnen met een archeologisch onderzoek. Vandaag start Baas B.V. met werk aan de kabels en leidingen in de zes straten. Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek zal naar verwachting in januari 2024 beginnen met de fysieke herinrichting van de Weiersloop, gevolgd door de Marktstraat en Kruisstraat in het voorjaar van 2024. De overige straten volgen daarna.

Startsein

Wethouder Bert Jan ten Oever zal op 6 oktober om 14.00 uur samen met medewerkers van Dusseldorp en Baas B.V. de eerste schop in de grond zetten als startsein van de werkzaamheden in de winkelstraten. Het moment vindt plaats op de kruising Weiersloop - Markstraat.