Assense jongeren werken aan ideeën voor een leuker Assen bij Ideeënfestival

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Op vrijdag 2 maart waren ruim 30 jongeren uit Assen aanwezig bij het Ideeënfestival in Van der Valk. Hier werkten zij, samen met experts, aan het uitwerken van hun ideeën om Assen leuker te maken.

Top idee: kom ermee!

Het evenement is een vervolg op de campagne ‘Top idee: kom ermee!’, waarbij jongeren werden opgeroepen om hun ideeën voor Assen in te dienen. Tientallen jongeren reageerden hierop en met deze ideeën gingen zij tijdens het festival aan de slag. Er waren experts op verschillende gebieden aanwezig om te helpen bij het concretiseren van de ideeën. Er waren ook verschillende artiesten uit Assen die optraden tijdens het evenement.

Parta-app

De uitgewerkte ideeën zullen beschikbaar worden gesteld in de Parta-app. Jongeren van 12 tot en met 27 jaar uit Assen kunnen daar vanaf 31 maart stemmen op het idee dat hen het meest aanspreekt. Het beste idee wordt bekendgemaakt tijdens het slotevenement op 19 april.

Financiële steun van de gemeente

De komende drie jaar zal de gemeente 100.000 euro per jaar beschikbaar stellen voor ideeën van jongeren op het gebied van ontmoeten, sport en kunst en cultuur. De voorwaarde is wel dat de jongeren zelf hun idee uitvoeren. Ze worden hierbij geholpen door de gemeente en Vaart Welzijn.