Gemeente Assen neemt extra maatregelen op weekmarkt

Normal 74616e012bd5aae6f7053e329329ef49
Afbeelding: Google Maps

Afgelopen zaterdag was het druk op de weekmarkt in Assen. Om ervoor te zorgen dat inwoners boodschappen kunnen blijven halen op de markt, neemt de gemeente vanaf woensdag extra maatregelen. Burgemeester Marco Out: “Ik begrijp dat inwoners naar de markt komen om een boodschap te halen. Dat moet gebeuren. Maar kom dan wel zoveel mogelijk alleen. Op die manier kunnen we drukte voorkomen en is het mogelijk om voldoende afstand te houden op de markt.”

Extra maatregelen

Om meer controle te krijgen op het aantal mensen dat de markt betreedt, worden er hekken om het marktterrein geplaatst. Fietsen moeten buiten de hekken blijven en worden niet meer toegelaten op de markt. Zo blijven de looppaden zoveel mogelijk vrij. Bij de toegangswegen worden verkeersregelaars en beveiligers ingezet om bezoekers te wijzen op de regels. Daarnaast wordt er opnieuw gekeken naar de marktopstelling. Waar mogelijk worden marktkramen verplaatst om meer ruimte te creëren.

Adverteren op Assen-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Assen-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Assen
03:02

18° C

Zwaarbewolkt

0.45 km/h

68%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief